Undvik misstag i takmålning

Här har vi samlat de bästa råden för att du ska få en så snygg takmålning som möjligt då du ska måla ditt innertak. Det är lätt att bli överambitiös och bara slänga på färg i sin renoverar anda men ta dig tid att läsa detta först så du slipper göra om din takmålning.

Undvik sicksack mönster
När du drar med rollern i taket åt alla håll i alla hast så kommer det blir så att på vissa ställen kommer du få för mycket färg medan på andra ställen alldeles för lite då det blir sån konstig fördelning av färgen. Man ska jobba lugnt och metodiskt i det här skedet av sin takmålning.

Om man har en väldigt stor yta man ska måla vilket kan vara fallet ibland så är det så att man får tänka på kroppen i sin takmålning med https://gbgtakochfasad.se och måla med rollern lugnt men stadigt. Långa rörelser som är effektiva och inte slitsamma på kroppen.

Maskeringstejp
På den här produkten i processen i sin takmålning brukar folk spara lite pengar genom att köpa den tejp som är billigast. Ofta så har den billigare tejpen inget bra klister och de lossnar från väggen, resultatet av det är ojämn kant vilket inte alls är snyggt och lämnar ett halvdant resultat. Att investera i en riktigt bra maskeringstejp kommer få slutresultatet att se riktigt professionellt ut.

Tvätta taket innan din takmålning
Ditt tak är fullt av fettbeläggningar, fingeravtryck och annat som du vill ha bort innan din takmålning. Köp ett fettlösande medel för taktvätt som du tvättar med, det kommer göra att färgen fäster bättre och resultatet håller längre.

Måla inte på torr färg
Om du vill utföra en takmålning som ett proffs så dra inte in din roller på ställen där din takfärg redan har torkat utan måla igen där färgen är blöt. På det sättet så får du en takmålning med ett jämt resultat och det har inte övergångar som är synbara.

Undvik gardiner
Det här med mängden färg är inte alltid lätt och olika material suger upp olika mycket färg. Man får prova sig fram lite men det ska vara i en balans då man får så kallade gardiner efter sin takmålning om man har för mycket färg på rollern. Är det däremot så att du i din takmålning använder för lite färg så kommer du få rolla taket många gånger innan det är ett heltäckande resultat.

Man behöver inte bara använda färgtråget utan det går lika bra att sänka ner rollern i spannen med färg och sen dra bort lite färg över kanten på spannen. Ofta får man en lagom mängd färg på sin roller då.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *