Trender vid badrumsrenovering

Precis som i andra rum så finns det en mängd olika trender som man kan följa när man renoverar badrummet. Det kan exempelvis handla om att renovera badrummet med bruna färger för att likna ett skogsspa. men det kan också handla om att man vill bygga ett badrum som liknar vad man kan hitta på ett hotell. Det vill säga raka linjer och fräscha vita väggar av klinkers. Denna artikel kommer gå igenom vilka typer av trender som är populära i dagsläget, och vilka som kan bli populära i framtiden.

Naturen som inspiration för inredningen

En av de absolut största trenderna när det kommer till att renovera huset och badrummet är att ta inspiration från naturen. Det kan exempelvis handla om att man tar in olika typer av stenar för att inreda badrummet, exempelvis golvet, väggarna eller till och med duschkabinen. Detta har blivit populärt då svenskarna har återfunnit sin kärlek till naturen. På så sätt vill man att det ska kännas som att man går ut i naturen när man är i badrummet. Det kan till också handla om lukter från skogen också i form av granbarr och blommor.

Detta gör i sin tur att svenskar troligen kommer inreda sina badrum med allt fler växter. Detta gör att man också ska försöka släppa in så mycket naturligt ljus som möjligt i badrummet. På så sätt kan växterna fortsätta leva friskt i badrummet utan att man behöver ta hand om dem speciellt mycket. Det kan dock vara svårt att göra nya fönster på badrummet, just därför är det viktigt att ta vara på de fönster som man redan har och kanske sätta in fönsterkarmar där växterna kan stå.

Vilka färger är populära?

När det kommer till färger är det viktigt att tänka på färger som kan hittas i naturen. Generellt sett kan man dock säga att de svenska badrummen har blivit mörkare och mörkare de senaste åren. Det har till och med blivit vanligt att man renoverar sitt nya badrum med svart golv. Dock så har trenden börjat vända tillbaka varpå de ljusare färger börjar bli populära igen.

Vad som också blivit populärt på senaste tiden är att ta in olika typer av brunt i badrummet. Detta är en inspiration från Asien där exempelvis mahogny, körsbär och bambu sedan lång tid tillbaka varit populärt. Detta är inte endast populärt i badrummet, utan det är en trend som finns i andra rum också.

Gör valet som passar hemmet bäst

Vilka färger man har i sitt hem beror helt och hållet vad man är bekväm med. Det kan exempelvis kännas konstigt att ta in en massa färger i badrummet om man inte har det i några andra rum i sin bostad. Det kan därför vara bra att prova sig fram för att se vad man känner sig bekväm med. En del tycker kanske att det räcker med några växter, medan andra vill installera en vask i brun färg.

Det kan därför vara bra att ta hjälp av olika tidningar för att låta sig inspireras och se vad man är bekväm med.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *