Tips för bestående tandblekning

Att känna sig fin och fräsch är viktigt för människor i alla åldrar. Medan saker som god hygien, ett välfriserat hår och snygga kläder är saker som är relativt enkla och omedelbara att åstadkomma är vita tänder lite mer komplicerat. Även om det går alldeles utmärkt att bleka tänderna idag så finns det ända en hel del som du kan göra för att få bestående resultat.

Oavsett om du väljer att bleka dina tänder själv, exempelvis med tandskena eller så kallade “whitening strips”, eller att gå till en klinik bör du alltid göra vad du kan själv för dina tänder. Det börjar med en god munhygien och fortsätter med bland annat bra kost och rätt rengöringsmetoder. Här kan du läsa några tips om hur du kan bibehålla tänderna så pärlvita som möjligt så att du kan blända din omgivning med ditt vackra leende.

Innan blekningen

Se alltid till att ha rena tänder innan du börjar bleka dem. Du kan jämföra en tandblekning med en vägg som ska målas vit. Om den har fläckar och ojämnheter kommer det sannolikt att synas genom den nya målarfärgen. På ett liknande vis fungerar det med tandblekning. För att undvika att få missfärgningar bör du alltid ha munnen fri från karies, matrester och annan smuts på tänderna.

Direkt efter blekningen

Beroende på vilken metod du valt att bleka tänderna med finns det en viss, angiven tidsperiod efter blekningen som du inte bör äta och dricka. Vidare finns det specifika livsmedel som kan missfärga tänderna direkt, till exempel kaffe, bär och rött vin. Se alltid till att du följer instruktionerna till punkt och pricka från https://tandblekningbutiken.se/ – annars kan hela tandblekningens resultat gås om miste.

Det är också viktigt att fortsätta med en bra tandrengöringsrutin efter att tänderna fått den vithet du är ute efter. Allra bäst är att använda eltandborstar med roterande huvud eller vanliga tandborstar av den mjuka sorten. Många tror att hårda tandborstar rengör bättre men i själva verket kan de skada emaljen och missfärga dina tänder. Med en mjuk borste och regelbunden användning av tandtråd eller stickor håller du gaddarna rena och fina.

Fimpa för färgen

Bland de mest missfärgande ovanorna när det kommer till tänderna är rökning. Det fungerar på flera nivåer, dels då själva rökningen gör tänderna gula, dels då blodcirkulationen hämmas och tandköttets kvalitet försämras. Munnen mår inte bra, helt enkelt.

Även maten och drycken spelar roll då ett välbalanserat intag är nyttigt för både immunförsvaret och munhälsan. Det hjälper tänderna att hålla sig fina och vita då yttre attacker som karies och tandsten motverkas.

Håll dina tänder rena och fina genom att vårda dem väl och att göra en långvarande blekning i rätt nyans. Det kommer boosta ditt självförtroende och ge dig ny energi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *