Så väljer du städfirma & elektriker

Det kan finnas många anledningar att anlita en städfirma, men hur väljer du bland alla städföretag? Här kan du läsa mer om vad som kan vara viktigt att tänka på vid valet av en städfirma.

1. F-skattebevis

Det är viktigt att städfirman som du väljer att anlita är en företagsform. Det spelar ingen roll om firman är en enskild firma eller ett handelsbolag. Det som är viktigt är att städfirman har F-skattebevis, annars kommer du nämligen inte att kunna nyttja RUT-avdraget.

2. Pris

Det är en bra idé att använda sig av jämförelsesajter för att hitta en bra och billig städfirma, men är billigast alltid bäst? Det kan kännas som en bra affär att få det rent och städat hemma till marknadens lägsta pris, men då kan det vara bra att ha i åtanke att de som utför städningen också bör ha skälig lön och trygga anställningsvillkor hos https://elektrikeristockholmslän.se/. För både din och de anställdas trygghet och säkerhet kan det också vara bra att säkerställa att de som städar har fått städutbildning.

3. Möte

Innan du bestämmer dig för att anlita en specifik firma kan det vara klokt att stämma träff med arbetsledare och eventuell personal på städfirman. Att bara boka in en tid via telefon ger dig ingen uppfattning om hur pass professionell städfirman är. Känslan som du får vid besöket kan vara vägledande för om du väljer att anlita firman eller bestämmer dig för att leta vidare.

4. Ställ viktiga frågor

Fundera igenom vad du känner att du vill ha svar på innan du träffar städfirman. Här kan du ta upp frågan om F-skattebevis, städmaterial, personalens utbildning och pris. Den viktigaste frågan av alla är dock hur städfirman hanterar portkoder och nycklar till bostaden om det är så att städningen sker vid en tidpunkt då du själv inte är hemma. Finns det tydliga och klara säkerhetsrutiner som följs där både nycklar och koder hålls inlåsta i särskilda skåp och kvitteras ut av städpersonalen? Här gäller det som kund att försäkra sig om att såväl namn som datum registreras vid utkvittering av bostadsnycklar. Bostadsnycklar eller portkoder får aldrig förvaras tillsammans med vare sig namn eller adress till de boende.

5. Referenser

Be att få se referenser och omdömen från tidigare kunder som har anlitat eller anlitar städfirman ifråga. Finns det inga omdömen eller om tidigare kunder inte är nöjda är det bättre att välja en annan städfirma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *