Så kan du få hjälp av en personlig tränare

Vill du komma igång med träningen igen? Istället för att bara bli medlem på ett gym och köra själv kan du ta hjälp av en PT eller personlig tränare som det egentligen heter. Denne hjälper dig att skräddarsy ett personligt träningsprogram anpassat efter dina mål och förutsättningar. Du får berätta vad du vill fokusera på och vad du vill uppnå med din träning. Din PT fungerar sedan som ett bollplank och lägger upp olika övningar. Vissa personliga tränare hjälper även med ett kostschema men det varierar beroende på vem du anlitar.

Vad har jag för nytta av en personlig tränare?

En personlig tränare kan hjälpa dig med motivationen om du tycker det är svårt att träna på egen hand. De ser också till att du utför övningarna på ett korrekt sätt och pushar dig till det där lilla extra. De kan också se vilka slags övningar som fungerar för dig. Om du inte har så mycket erfarenhet av träning sedan tidigare är det också nyttigt att låta någon annan lägga upp dina övningar. Det är helt enkelt en hjälp om du vill nå maximala resultat.

Hur hittar jag en PT?

Många personliga tränare är anställda på gym. Det betyder att du blir medlem och kan sedan boka in dig hos den personlig tränare göteborg som du önskar. Dock finns det även de som frilansar och som du kontaktar privat. Du kan börja med att söka efter en personlig tränare i närheten av där du bor och se vad som kommer upp. Kanske har du även någon vän som kan rekommendera en bra PT? Träning och hälsa står idag i fokus hos många svenskar och därför finns det normalt gott om personliga tränare även i mindre städer.

Hur ofta ska jag gå hos en PT?

Det är helt upp till dig själv hur ofta du vill träna tillsammans med en PT. Vissa går flera gånger i veckan, andra någon enstaka gång i veckan. Det finns även de som bokar in ett första möte med en PT och sedan kör på egen hand. På vissa gym ingår detta som en del i medlemskapet när du blir ny medlem. Kolla upp vad som gäller för just de gym där du vill bli medlem. Det brukar även finnas möjlighet att träna hos en PT i en lite mindre grupp för en billigare summa. Fördelen med detta är att alla som deltar kan sporra varandra och att man kan sätta upp gemensamma mål som man kämpar mot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *