Förberedelser innan du anlitar en rörmokare

Det är essentiellt att hitta en professionell och pålitlig rörmokare för dina problem i vatten- och avlopp. Även om det ofta kräver snabba åtgärder är det viktigt att veta vem du ska ringa för att få jobbet ordentligt gjort. Kostnaden är bara en av flera faktorer att ta ställning till. Du vill givetvis ha den mest kvalificerade personalen för denna typ av jobb.

Här presenteras fem stycken tips på saker du kan göra för att hitta en professionell rörmokare. Det är förberedelser som kan göras om situationen inte är akut eller förberedelser innan ett potentiellt VVS-problem uppstår. Förberedelser som du kan göra är:

  • Läsa recensioner och omdömen.
  • Välja mellan företag och oberoende entreprenörer.
  • Ställa en lista med frågor.
  • Jämföra rörmokares timpriser.
  • Organisera och städa arbetsområdet.

Se närmare på dessa förberedelser du kan göra och läs vidare!

1. Läsa recensioner och omdömen

En av de främsta förberedelser du kan göra är att läsa recensioner online om rörmokare och se vilken ranking de har. Du kan också be om förslag på rörmokare från någon i din närhet såsom anhöriga och bekanta. Denna metod är särskilt användbar om den person du frågar har ett tillförlitligt rykte. Därefter kan du alltid kombinera rådet du får med att verifiera rörmokarens kvalifikationer på egen hand.

2. Välja mellan företag och enskilda entreprenörer

En avgörande förberedelse att välja mellan ett företag med flera rörmokare och en oberoende entreprenör. Tänk på att om du anlitar ett företag med rörmokare att du inte vet vem som kommer till ditt hem och om personen har lämplig utbildning. Med en oberoende entreprenör vet du däremot exakt vem som kommer. Med en oberoende kan du vara säker på att de levererar mer erfarenhet. Å andra kan de bokas upp snabbt och dröja med att komma. Ett företag med anställda har inte detta problem och kan rycka ut omedelbart i en nödsituation.

3. Ställa en lista med frågor

Du har all rätt att ställa frågor innan du anlitar en rörmokare. Frågorna kan ställas antingen genom telefonsamtal eller e-post och du kan beskriva dina funderingar så detaljerat som möjligt. Denna förberedelse är ett sätt att få mer information som inte finns tillgängligt på webben.

Några exempel på viktiga frågor är

  • priser
  • erfarenhet
  • referenser
  • bevis på certifiering

4. Jämföra rörmokares timpriser

I slutändan har kostnaden stor betydelse och avvägningar kan behöva göras mellan kvalifikationer och priser. Vilken buffert har du för oförutsedda nödsituationer? Oavsett hur din ekonomiska situation ser ut är det alltid klokt att jämföra timpriser och kostnader.

5. Organisera och städa arbetsområdet

Ett sätt att minska den totala kostnaden är att minska rörmokarens tid hos dig. Detta kan du göra genom att kontrollera varje kran och göra en lista över ställen där det droppar eller är stopp. På så vis har du en lista att presentera med specifika problem som behöver åtgärdas. Du kan även städa och ge plats åt rörmokaren för att spara ytterligare arbetstid.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *