Skaffa rätt belysning i badrummet

Badrumsbelysningen ska fylla olika funktioner för olika tillfällen. Den ska inte bara lysa upp badrummet utan även göra det lättare att utföra vissa uppgifter som kräver en speciell typ av belysning.

Vi spenderar mycket tid i badrummet varje dag och därför är det viktigt att vi har rätt belysning som kan användas för olika tillfällen. Att blanda olika typer av belysning kommer därför göra det enklare och trevligare att använda badrummet.

Vilken belysning passar i badrummet?

Det finns olika typer av belysning för olika behov och badrummet är en plats där vi behöver ha varierad belysning för att kunna använda badrummet på rätt sätt. En blandning av takbelysning, spegelbelysning och mysbelysning är en bra blandning att få in i sitt badrum.

Takbelysningen är bra när du behöver kunna se ordentligt i rummet oavsett vad du ska göra. En taklampa kan vara exempelvis ett lysrör eller en vanlig lampa som du tycker passar bra i ditt badrum och som ger ett ordentligt ljus.

Mysbelysning är trevligt att ha om du vill skapa en mysig känsla i badrummet när du exempelvis ska ha ett hemma-SPA eller liknande och det kan även vara trevligt att ha mysbelysningen på när du har gäster.

Spegelbelysningen är nog den viktigaste belysningen i badrummet inför badrumsrenovering stockholm pris då den ska belysa ansiktet ordentligt. Oavsett om man ska sminka sig eller raka sig vill man ha en spegelbelysning som lyser så rakt mot ansiktet som möjligt och som ger tillräckligt med ljus.

När det gäller belysningen i badrummet är det även fördelaktigt om den är dimbar så att den enkelt kan anpassas för olika behov.

Välj lampor som passar i ditt badrum och som bidrar till inredningsstilen. Rätt lampor kan oftast tillföra det där lilla extra i inredningen som gör att inredningsstilen känns komplett.

Tänk på det här om du ska fixa belysning i badrummet

Du får inte installera badrumsbelysningen själv eftersom det kräver att man är utbildad elektriker. Kontakta därför en elektriker och gå igenom vad du vill få gjort i badrummet. Se till att det är en elektriker med rätt behörigheter så att du är på den säkra sidan. El i badrum är en extra riskabel kombination och kan vara livsfarlig om den inte utförs på rätt sätt, så kontakta en erfaren elektriker i din närhet för att få en offert.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *